Nieuwe tentoonstelling ‘After Nature’ in Artphy

WESSINGHUIZEN – In kunstruimte Artphy in Wessinghuizen is vanaf zondag 8 augustus de bijzondere tentoonstelling ‘After Nature’ te zien. 

Voor deze tentoonstelling is samenwerking gezocht – en gevonden – met stichting Noorderlicht in de Stad. Artphy is onderdeel van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival ‘The Makeable Mind’. Het thema ‘After Nature’ en de keuze van de vier kunstenaars sluit aan op het algemene thema van het festival.

Onderscheid vervaagd
Jan Robert Leegte, Evan Roth, Jacques Perconte en het duo Persijn Broersen/Margit Lukács houden zich bezig met het verbeelden van het vervagen van het onderscheid tussen natuur en technologie De tentoonstelling laat zien hoe in het huidige tijdperk het onderscheid tussen natuur en technologie, tussen de mens en zijn (natuurlijke) omgeving, steeds verder vervaagt. De kunstenaars maken of gebruiken (internet)technologie als lens om naar het landschap te kijken. ‘After Nature’ gaat over het (her)kijken naar die natuur, het tijdperk waarin we leven en waarin de impact van de mens op de aarde onomkeerbaar is. In het centrale deel hoort en voelt de bezoeker het werk ‘Rise and fall’ van Jan Robert Leegte, in de grote videoruimte werd het werk ‘Westerwoldezon’ van de Franse kunstenaar Jacques Perconte getoond. Het videowerk ‘Phantom Barks II’ van Persijn Broersen en Margit Luka´cs is te zien in het centrale gedeelte van Artphy, terwijl de installatie ‘Landscapes’ van de Amerikaan Evan Roth op meerdere plaatsen is te zien.

Tot en met 3 oktober is er alle gelegenheid om op vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag de expositie te bezoeken, binnen en in de parktuin. Artphy ligt in het buurtschap Wessinghuizen, in het centrum van Westerwolde, en is omringd door een landschapstuin, bos/natuur, akkers en weidegronden.  

Via De Nieuwsbode