Nieuwe ventilatie en CO2-meters op Aletta Jacobs College

Gerrit Pama bij de WTW-units op het dak van de school.

Gerrit Pama bij de WTW-units op het dak van de school.

HOOGEZAND – Terwijl leerlingen en personeel genoten van een welverdiende zomervakontie werd er door bouwvakkers gewerkt aan diverse grote projecten op het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand, onder andere op het gebied van luchtkwaliteit.

Op de begane grond zijn een schoonheidssalon, kapsalon, grootkeuken en restaurant gebouwd. Waar deze vmbo-praktijklokalen eerst waren gesitueerd, is nu een prachtige nieuwe afdeling voor de mavo gemaakt. Gerrit Pama, hoofd facilitair van het Aletta Jacobs College: ,,Ik ben erg blij met het resultaat en ook met het feit dat de bouwfirma’s de klus tijdig klaarden, voor de start van het schooljaar. Daarnaast is in de hele school ledverlichting geplaatst. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat deze aanpassing een betere concentratie tot gevolg had’’, aldus Pama.

Pama vervolgt: ,,Maar de belangrijkste aanpassingen zijn wellicht de maatregelen met betrekking tot ventilatie en CO2-meting. In alle ruimten zijn CO2-meters geplaatst. Hierbij is het advies van het ministerie opgevolgd om in elk lokaal bewust te zijn van de luchtkwaliteit. In dat kader zijn op het dak van de hoofdlocatie nieuwe luchtbehandelingskasten gebouwd met een WTW-unit. Zo’n unit houdt de luchtstromen in balans.” Het geheel is door het AJC gefinancierd vanuit het Toekomstpakket, het Scholenprogramma Aardbevingen, en de SUVIS-subsidie: de Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen.

Via De Regiokrant