Noord-Groninger kunstenaars doen mee aan De Bourgondiërs

Het door René Jansen geschilderde kruithuisje, een van de geëxposeerde werken.

Het door René Jansen geschilderde kruithuisje, een van de geëxposeerde werken.

GRONINGEN – Twee Noord-Groninger kunstenaars, Edwin Grissen uit Onderdendam en Peter Durieux uit Usquert, doen mee aan de expositie ‘De Bourgondiërs’ die  te zien is in de Stadsgalerie in Groningen.

Op uitnodiging van Annemarie de Groot, mede-eigenaar van de Stadsgalerie, trokken twaalf kunstenaars, onder wie beide Noord-Groningers,  dit jaar voor de 6e keer op rij naar Le Grande Moloy om zich een week door de Franse Bourgogne-streek te laten inspireren. 

De Groot’s vakontiehuis Villa Clementina biedt niet alleen onderdak, maar is ook de basis voor wat ‘het Bourgondische leven’ werd genoemd. De insteek is dat naast geïnspireerd werken het leven gevierd mag worden en daar hoort ook lekker eten en drinken bij. 

Inspiratiebron

De villa en nabije omgeving vormen al een inspiratiebron op zich, dus een echte noodzaak om er op uit te trekken is er niet. Voor wie dat wel wil biedt de Bourgogne genoeg fraais in de vorm van een oneindig glooiend landschap en prachtige wijnvelden die als een mozaïek tegen berghellingen zijn gelegd. Een enkeling zoekt het liever in de nabij gelegen en wat ruigere natuur van de Morvan, waar beekjes van berghellingen kletteren en men verder geen mens tegenkomt.

Het resultaat van deze schilderweek is van 31 oktober tot en met 28 november te zien in de Stadsgalerie in Groningen. De expositie zal op zondag 31 oktober rond 14.00 uur feestelijk worden geopend. De galerie bevindt zich in de Oude Boteringestraat 7 en is open van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.

Deelnemende kunstenaars zijn: Edwin Grissen, Marcel Duran, Rene Jansen, Ron Glasbeek, Herma van Bolhuis, Saskia Dingelstad, Melda Wibawa, Jowan Remmig, Manuel Remerie, Clementine van der Bent, Peter Durieux en Annemarie de Groot.

Naast het werk van deze gastexposanten is werk te zien van de vaste exposanten van de galerie.

Via De Ommelander