Noordelingen vinden goede weerstand belangrijker door corona

NOORD-NEDERLAND – Door corona vinden zes op de tien Groningers en twee derde van de Drenten het belangrijker dan voorheen om een goede weerstand te hebben. Toch denken twee op de tien Groningers en een kwart van de Drenten geen goede weerstand te hebben. Vrouwen denken dit vaker dan mannen. 

Dat blijkt uit een flitspeiling onder ruim 1.500 Nederlanders voor de campagne Fit op jouw manier van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). ,,Nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt, is het extra belangrijk om te zorgen voor een goede weerstand’’, vertelt huisarts Tamara de Weijer.

Uit de flitspeiling blijkt dat de meeste Drenten weten dat kleine veranderingen in hun leefstijl al binnen een paar weken groot effect kunnen hebben op hun weerstand. De Weijer beaamt dit: ,,Voor een gezonde leefstijl hoef je niet meteen heel je leven om te gooien. Kleine veranderingen kunnen al snel positief bijdragen aan je weerstand. Denk aan meer water drinken en extra bewegen. Daardoor voel je je fitter en ben je beter beschermd tegen ziekmakers, zoals virussen. Fitter worden doet iedereen op zijn eigen manier. Om fitter te worden en te blijven, is het goed om de manier te vinden die bij jou past en die je kon volhouden.’’

De peiling is begin oktober uitgevoerd door PanelWizard voor de campagne ‘Fit op jouw manier’ in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Aan het onderzoek namen 1.542 respondenten deel van 18 jaar en ouder. De flitspeiling is representatief naar geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie, opleiding, regio en etniciteit. De campagne’ Fit op jouw manier’ is een initiatief van het ministerie van VWS om te laten zien en ervaren hoe mensen met eenvoudige stappen fitter kunnen worden.

Via De Nieuwsbode