O & Ki Kindercentrum wint prijs met bietenpannenkoeken

De kinderen van O & KI hebben hun prijs in ontvangst genomen.

De kinderen van O & KI hebben hun prijs in ontvangst genomen. (Eigen foto)

GIETEN – O & KI Kindercentrum in Gieten is in de prijzen gevallen tijdens de receptenwedstrijd van de Provincie Drenthe: Kindermenu 2.0. Chefkok Louis Tonkes vond de bietenpannenkoek van de Gieter kinderopvang het meest 2.0. ,,Zij zijn een echte winnaar.”

De Provincie Drenthe schreef voor de derde keer de receptenwedstrijd uit. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants. Per gemeente werd een gerecht gekozen dat het meest vers, regionaal, gezond, betaalbaar en lekker is. Alle winnende recepten van de twaalf Drentse gemeenten?worden gebundeld in een kookboek. En zowel Hof van Saksen als Restaurant Hofsteenge in Grolloo zetten het winnende menu op de kaart. 

De bietenpannenkoek viel bij Tonkes in de smaak door het gebruik van bietensap. ,,Het sap is nitraatrijk en had een positief effect op de doorbloeding van spieren en er is gebruik gemaakt van vezelrijk tarwemeel in plaats van bloem. Zo werd er van een heerlijk kindvriendelijk gerecht ook nog iets gezonds gemaakt. En het recept is eenvoudig uit te voeren.”

 O&KI ontvangt een cheque voor een prijs naar keuze. Dat kon een workshop zijn van chef Louis Tonkes, maar ze mogen ook kookmaterialen aanschaffen. 

Via De Schakel

Reizen Laos