Obs De Dobbe aantal dagen dicht door corona

GASSELTE – Obs De Dobbe in Gasselte is aantal dagen gesloten geweest door een aantal besmettingen onder docenten en leerlingen.

De problemen zijn waarschijnlijk op de woensdag voor Hemelvaart ontstonden. ,,De school is niet de bron van de besmettingen geweest. Na het Hemelvaartweekend bleek dat twee docenten een aantal kinderen besmet waren. Op een gegeven moment hadden we 53 kinderen thuis in quarantaine. Met het schoolteam van de GDD hebben we besloten om verdere onrust in het dorp te voorkomen om de school enkele dagen te sluiten. Dat was beter voor ouders, kinderen en het personeel”, vertelt directeur Jantinus Esschendal.

Na de drie dagen werd de school weer langzaam opgestart. ,,Sinds donderdag zijn we weer helemaal open. Enkele kinderen zijn nog thuis”, aldus de directeur. ,,We moesten nog acht weken tot de zomervakontie. We leken in Gasselte de dans te ontspringen, maar ineens zit je er middenin. Het hakt er behoorlijk in. Gelukkig hebben we ervaring opgebouwd met thuisonderwijs. We konden snel schakelen en de kinderen hadden een dag nadat ze thuis moesten blijven al weer les.”

Het personeel doet tweemaal per week een zelftest. ,,Dat had geholpen. Een van de docenten is direct thuisgebleven toen de uitslag positief was. Ze bleek inderdaad corona te hebben. Maar dat had wel meer besmettingen voorkomen. Echt angst is er onder het personeel niet. Dat gevoel was er meer tijdens de tweede lockdown. En een geruststelling is dat de meeste personeelsleden nu gevaccineerd zijn of binnenkort gevaccineerd worden. Hopelijk kunnen we het virus nu buiten de deur houden.”

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos