Oktober Kindermaand gaat nog even door

DRENTHE – Oktober is de maand waarin culturele organisaties in de provincie Drenthe gratis kinderactiviteiten aanbieden in het kader van het provinciale project Oktobermaand Kindermaand. 

De organisaties laten kinderen en hun ouders zien en ervaren hoeveel Drenthe op het gebied van kunst en cultuur te bieden had. Er zijn tal van evenementen variërend van een workshop armbanden maken tot de gratis voorstelling ‘De vliegende koe’ en van prehistorisch tekenen tot een rondleiding over het terrein van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Op www.kindermaand.nl zijn alle komende activiteiten te vinden.

De activiteiten in het kader van Oktober Kindermaand vinden veelal op zaterdag of zondag plaats, maar een aantal organisaties had ook speciale activiteiten georganiseerd in de herfstvakontie. Projectleider Ellen van Roosmalen laat weten dat de eerste weekenden succesvol zijn verlopen. ,,We zien dat niet alleen kinderen enthousiast zijn, maar ook de ouders die weer nieuwe organisaties in Drenthe leren kennen. Er zijn families die elk weekend een keus maken uit het enorme aanbod en de ene zaterdag gaan drummen en de volgende zondag een vilten masker maken. Gelukkig zijn er de komende weekenden nog tal van activiteiten waaruit gekozen kon worden.’’

Oktober Kindermaand werd dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd. Kinderen die de eerste editie hebben meegemaakt zijn misschien nu met hun eigen kinderen op pad. ,,Dat is een mooi gegeven. De gratis toegang verlaagt heel veel drempels.’’ Het is mogelijk om te kijken van welke workshops kinderen heel enthousiast worden, zodat ze makkelijk voor een nieuwe creatieve hobby kunnen kiezen.

Via De Nieuwsbode