Oktober Kindermaand viert jubileum met bucketboekje

GASSELTERNIJVEEN – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra had vorige week woensdag de start gegeven van de 20e editie van Oktober Kindermaand. Hij deed dit op Obs J. Emmens in Gasselternijveen. Hij speelde met de leerlingen het grote kunst- en cultuurspel en overhandigde de eerste programmagids.

Alle leerlingen op de Drentse basisscholen krijgen dit jaar naast een programmagids een bucketboekje met zestien organisaties en activiteiten die ze in Drenthe gezien en gedaan moeten hebben. Onder de activiteiten zijn een bezoek aan het Meisje van Yde, het gevangenisdorp Veenhuizen, de paarse heide, het landschapskunstwerk Broken Circle en het kasteel in Coevorden. Daarnaast zijn er vier prijsvragen, waarin de kinderen creatief uitgedaagd worden.

Het Drentse project Oktober Kindermaand is 20 jaar geleden bedacht door gedeputeerde Margriet Brink. Zij vond dat kinderen gestimuleerd moesten worden om ook in de vrije tijd kennis te maken met kunst en cultuur. Van deelnemende organisaties vroeg ze om hun deuren gratis voor kinderen te openen om mogelijke drempels weg te nemen. En zo is het nog steeds. Kinderen hebben in de weekenden van oktober gratis toegang tot natuur- en culturele organisaties waar ze deel kunnen nemen aan allerlei activiteiten als workshops, speurtochten en rondleidingen.

Kinderen kunnen sinds woensdag reserveren voor deze activiteiten in oktober. 

Via De Schakel