Oktobermaand Kindermaand bij Museumspoorlijn STAR

STADSKANAAL – De stoomtrein van Museumspoorlijn STAR in Stadskonaal rijdt tijdens de herfstvakontie weer. En omdat het Oktobermaand Kindermaand is, mogen kinderen tot en met 12 jaar gratis mee. 

Gratis meedoen aan workshops en spannende speurtochten? Een mooie kindervoorstelling bezoeken of een leuke rondleiding volgen? Rondkijken in een kasteel of museum? Het kon allemaal tijdens Oktober Kindermaand 2021 in Groningen en Drenthe. Bij Museumspoorlijn STAR kunnen kinderen gratis met de trein mee op zondag 17, woensdag 20 en zondag 24 oktober. 

Teddyberen
Op zondag 17 oktober staat alles in het teken van teddyberen. Kinderen kunnen hun teddybeer meenemen en een gezellige treinrit maken. Bovendien is de berendokter aanwezig om zieke beren weer beter te maken. Alle dagen rijdt de stoomtrein twee keer tussen Stadskonaal en Veendam. Het vertrek in Stadskonaal is om 10.45 en 14.00 uur, vanuit Veendam kunnen liefhebbers om 12.00 uur mee.

Met het ingaan van de meest recente coronamaatregelen is reserveren niet meer nodig. Ook opstappen in Veendam is weer mogelijk. Treinkaarten zijn aan de loketten van de stations in Stadskonaal en Veendam te koop. Uiteraard zijn E-tickets ook verkrijgbaar via de website van de STAR. Een coronatoegangsbewijs is niet nodig voor een rit met de stoomtrein. Ook zal de STAR de horeca als afhaalpunt inrichten, zodat ook hier geen coronatoegangsbewijs nodig is. 

Meer informatie over de rijdagen is te vinden op www.stadskonaalrail.nl.

Via De Nieuwsbode