Oldambt helpt inwoners met schuldproblemen

OLDAMBT – De gemeente Oldambt gaat de schuldenproblematiek onder haar inwoners aanpakken. Donderdag is daarvoor het geldloket STAP geopend.

STAP is een fysieke en digitale plek voor alle inwoners van de gemeente Oldambt met vragen over financiën. Elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en donderdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur is er spreekuur in de Boschpoort in Winschoten. Inwoners van de gemeente Oldambt kunnen dan zonder afspraak binnenlopen. Ook via de nieuwe website, www.stapoldambt.nl, kunnen vragen worden gesteld. 

Sociaal Werk Oldambt en de Volkskredietbank zijn nauw betrokken bij het project. Deze organisaties helpen bijvoorbeeld bij het invullen van formulieren of een schuldhulpmaatje. Verder verlenen vrijwilligers van Stichting Azzur, Stichting Mit Elkoar, Humanitas en het Leger des Heils hun medewerking. Zij kijken samen met de hulpvrager hoe schulden opgelost kunnen worden.

Gert Engelkens, wethouder armoedebeleid: ,,We willen graag dat iedereen in Oldambt vrij van schuldenzorgen opgroeit. Hiervoor moeten we eerst samen het taboe op schulden doorbreken. We willen graag dat inwoners op een laagdrempelige manier ergens terecht kunnen met vragen over hun financiële situatie. En daarmee willen we uiteindelijk grotere problemen voorkomen en een bestonden vrij van schuldenzorgen creëren.’’

Via De Eemslander