Ollongren op bezoek in ‘t Zandt en Ten Boer

‘T ZANDT/TEN BOER – Demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken had maandag een werkbezoek aan Groningen gebracht. Ze bezocht die dag ‘t Zandt en Ten Boer.

In Ten Boer nam ze een kijkje bij opgeleverde huizen aan de Hamplaats en in ‘t Zandt kreeg de minister een rondleiding over een bouwplaats. In ‘t Zandt werd al langere tijd hard gewerkt aan een face-lift voor het dorp. Huizen zijn gesloopt, tijdelijke woningen zijn neergezet en nieuwe woningen worden gebouwd. Ollongren keek tevreden toe hoe er hard gewerkt werd, maar ze liet tevens weten dat er nog wel een tandje bijgeschakeld mag worden om het tempo op te schroeven.

Meer vaart

Niet alleen mag er van haar sneller gebouwd worden, ook mag er wel wat meer vaart achter de afwikkeling van de financiering worden gezet. Opmerkingen van NAM-directeur Johan Atema in de NRC hebben haar dan ook niet kunnen bekoren en ze neemt er afstand van. ,We hebben afspraken gemaakt en ik ben van plan me daar aan te houden.” Volgens haar zijn er voldoende financiële middelen. ,,En als er ergens een knelpunt is, dan lossen we dat op.” 

Atema stelde in het gewraakte interview dat er door de verminderde gaswinning nog amper huizen versterkt hoeven te worden. Ollongren: ,,Ik zit niet te wachten op zo’n uitspraak die allerlei onrust veroorzaakt.” Dat die onrust veroorzaakt is, is wel duidelijk geworden uit reacties vanuit diverse hoeken.

Via De Eemslander

Reizen Laos