Omloop 90 houdt open dag en zoekt nieuwe leden

De leden van Omloop 90 aan het buiten sporten

De leden van Omloop 90 aan het buiten sporten

HOOGEZAND – Omloop 90, een sportgroep voor (ex-)hartpatiënten en mensen met andere chronische aandoeningen, houdt op 2 september een open dag en is tevens op zoek naar meer leden.

Ook mensen die geen medische klachten hebben maar één keer per week een uurtje ontspannen samen bezig willen zijn met beweging en sport in groepsverband zijn er welkom. Naast het sporten werd een aantal keren per jaar een uitje georganiseerd, waar ook de partners bij aanwezig zijn. ,,Want ook zij hebben een groot aandeel in het welzijn van onze leden. Ze hebben van heel dichtbij meegemaakt hoe kwetsbaar de gezondheid kon zijn. En dan kon samenzijn met lotgenoten en zien hoe iedereen plezier had veel kracht geven tijdens moeilijke momenten’’, aldus het Omloop 90-bestuur.

Het gaat bij de club om beweging door middel van sport en spel, maar vooral plezier hebben. Even een uurtje per week niet bezig zijn met wat er allemaal níet meer kon, maar vooral wat er ‘op je eigen manier’ wél allemaal kon. En wie het even niet meer kon volgen, stapt er gewoon even tussenuit voor een rustmomentje. En omdat de leden op gezondheidsvlak toch een kwetsbare groep zijn, is er een wakend oog van EHBO’ers.

Vanaf mei is er buiten gesport. Omdat de Kalkwijckhal werd omgebouwd tot corona-vaccinatielocatie is men daarmee doorgegaan in de zomermaanden. Dat buitensporten was geslaagd. Vanaf 26 augustus begint het binnenseizoen weer: in De Klabbe in Foxhol, de tijdelijke locatie totdat de sporthal weer beschikbaar is.

Op 2 september van 14.00 tot 15.00 uur is de open dag. Voor meer informatie kon men bellen naar 0598-391509.

Via De Regiokrant