Onderdoorgang tussen Oude Markt en Europalaan werd breder en lichter

STADSKANAAL – De onderdoorgang tussen de Oude Markt en Europalaan in Stadskonaal zal breder, ruimer en lichter worden. Deze overdekte passage is nu nog smal, laag en donker en past niet bij de nieuwe frisse uitstraling van het centrum.

Breed en licht
Het belangrijkste verschil is dat de doorgang veel breder is. Hiervoor moeten wel twee kleine winkelpanden gesloopt worden. Eén hiervan is het oude pand van de Fashion Club. De brede doorgang geeft een mooie uitstraling en zorgt voor een meer toegankelijk centrum. Winkelen in Stadskonaal is hiermee makkelijker voor mensen met een beperking en aantrekkelijker voor al het winkelend publiek. Aan beide konten krijgt de onderdoorgang een nieuwe uitstraling. Ook de puien en gevels aan de binnenkont zullen worden aangepakt. Er worden enkele dakramen geplaatst en de plafonds worden voorzien van LED-verlichting om het donkere karakter van de doorgang weg te nemen.

De werkzaamheden op de Oude Markt zijn bijna afgerond. Ook de verbindingsweg tussen de Hoofdstraat en Oude Markt werd bijna geopend en het vernieuwde parkeerterrein is nu enkele maanden in gebruik. Nu is de onderdoorgang tussen Europalaan en de Oude Markt aan de beurt. De werkzaamheden starten rond maart/april 2022.

Via De Nieuwsbode