Onnodige nederlaag EKC tegen Leeuwarder Zwaluwen

KLOOSTERBUREN – De voetbalvrouwen van de Eenrum Kloosterburen Combinatie hebben zaterdag op sportpark Westerklooster in Kloosterburen met 1-2 verloren van Leeuwarder Zwaluwen.

EKC was in de eerste helft de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg goede konsen, maar de afwerking liet sterk te wensen over. Zo redde de Friese keepster op een inzet van Rebecca Postma en vond spits Nicky Bos de keepster en paal op haar weg. In de slotfase van het eerste bedrijf leek een een-tweetje tussen Amber Meijer en Nicky Bos EKC de openingstreffer op te leveren. Bos stuitte echter op de keepster.

Treffer valt aan de andere kont

EKC zocht ook na de rust de aanval, maar na ruim een uur viel de treffer aan de andere kont. In de 64e minuut kwamen de Ljouwerter Sweltsjes op voorsprong, toen een aanval over links doel trof. Ook in het vervolg van het duel waren de konsen niet aan EKC besteed en zeven minuten voor tijd sloegen de Friezinnen andermaal toe. Pas in de 92e minuut kwamen de Noord-Groningers eindelijk tot scoren. Amber Meijer tekende op aangeven van Nicky Bos voor de 1-2, maar daar bleef het ook bij.

Via De Ommelander