Ontdekkingstocht door het Valtherbos

VALTHE – Wie zin had in een boeiend uitje kon op zondag 12 september met een gids van Staatsbosbeheer een bijzondere wandeling maken door het Valtherbos, een natuurgebied met een rijke geschiedenis.

Tijdens de wandeling neemt de gids de wandelaars mee op pad voor een interessante ontdekkingstocht in de natuur. Zo komen ze langs hunebed D35 en het voormalige onderduikershol. De deelnemers wandelen vooral tussen naaldbomen en hoe dieper het bos in, hoe stiller het werd. In het bos liggen enkele grafheuvels. De tocht is geschikt voor het hele gezin, jong en oud. Ze leren en ontdekken van alles over de geschiedenis in het Valtherbos, de bomen en dieren van het bos.

De wandelexcursie vindt plaats op 12 september, start om 13.00 uur op de parkeerplaats Melkweg in Klijndijk en duurt anderhalf uur. Vanwege de coronamaatregelen kunnen er slechts 15 deelnemers mee. De kosten bedragen €6, voor volwassenen en €3,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Vooraf online aanmelden is noodzakelijk en is mogelijk via www.staatsbosbeheer.nl/hondsrug.

Via De Nieuwsbode