Ook het jeugdvoetbal eindelijk weer van start

UITHUIZERMEEDEN – Ook het jeugdvoetbal in de regio is weer van start gegaan. Voor veel ouders en grootouders is dat een moment waar naar uitgekeken is. Dat was zaterdag te merken in Uithuizermeeden.

Bij de voetbalclubs gaat veel aandacht uit naar de eerste elftallen. Ook voor de jeugd is het echter een verademing dat weer ouderwets gevoetbald kon worden. De meeste Corona-richtlijnen zijn inmiddels losgelaten en vrijwilligers, ouders en fans kunnen weer gewoon hun favoriete teams bezoeken en ondersteunen.

Onder andere op Sportpark Meij in Uithuizermeeden was het zaterdag een drukte van belang. Helemaal met de derby Heracliden-Noordpool op het programma bij Jeugd Onder 11. Er was volop spelplezier, ouders tonen interesse in hun kinderen en onder het genot van een kop koffie of thee werd weer van alles langs de lijn met elkaar besproken. Dat maakt het jeugdvoetbal volgens sommigen misschien nog wel leuker dan de wedstrijden van het eerste elftal.  Op de foto een spelmoment uit de wedstrijd Heracliden JO11-2 tegen Noordpool JO11-2. De gasten wonnen de wedstrijd met 1-3.

Via De Ommelander