Ook in de gemeente Westerkwartier: wees slim en lever je wapen in

EZINGE – Ook de gemeente Westerkwartier neemt in de Week van de Veiligheid deel aan de inleveractie van steekwapens. De Week van de Veiligheid is van 11 tot en met 17 oktober.

De inleveractie werd landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. De campagne is bedoeld om jongeren en jongvolwassenen bewust te maken van de risico’s van wapenbezit.

‘Maken gemeente veiliger’ 

,,Wees slim, lever je wapen in”, zegt burgemeester Ard van der Tuuk. ,,De laatste jaren zien we echter dat het wapengebruik toeneemt, vooral onder jongeren en jongvolwassenen. Dat is een buitengewoon zorgelijke ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat ook in onze gemeente aandacht is voor dit thema. Via de inleveractie maken we onze gemeente weer een stukje veiliger.”

Anoniem inleveren 

Tijdens de inleverweek kunnen steekwapens anoniem worden ingeleverd bij het politiebureau in Zuidhorn (Hooiweg 1). Het politiebureau is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur. Het inleveren van de wapens gebeurt in een inleverton die op het bureau staat. Dit gebeurt zonder risico op straf voor het wapenbezit. Naast de inleverton op het politiebureau in Zuidhorn, kunnen steekwapens ook op andere locaties worden ingeleverd. Maandag 11 oktober kon dat op plein Overtuinen in Zuidhorn, donderdag 12 oktober op het parkeerterrein aan de Samuel Leviestraat in Leek, woensdag 13 oktober op het Marktplein in Grootegast en donderdag 14 oktober op parkeerterrein De Wending in Marum. Op al deze locaties is inleveren mogelijk van 17.00 tot 19.00 uur.

Vuurwapens 

Inwoners van het Westerkwartier kunnen ook zonder risico op straf vuurwapens inleveren. De vuurwapens worden thuis opgehaald. Dit werd gedaan om risico’s op straat en op het politiebureau te voorkomen. Voor het ophalen van een vuurwapen kon via het telefoonnummer 0900-8844 een afspraak worden gemaakt.

Via De Ommelander