Ook leerlingen vmbo op het Aletta nu geslaagd

Teamleider Monika Smit (links) met enkele geslaagde leerlingen: van links naar rechts Kornel, Levi, Sil, Fleur, Danique, Emanuel en Galin.

Teamleider Monika Smit (links) met enkele geslaagde leerlingen: van links naar rechts Kornel, Levi, Sil, Fleur, Danique, Emanuel en Galin.

HOOGEZAND – Veel blije gezichten woensdag op het Aletta Jacobs College in Hoogezand. Ruim 40.000 leerlingen van het vmbo-kader en vmbo-basis die digitaal eindexamen hebben gedaan in Nederland, kregen die dag de uitslag. 

Ze moesten bijna een week langer geduld hebben dan medescholieren van mavo, havo en vwo die hun examen in het eerste tijdvak op papier hadden gemaakt. Die kregen op 10 juni al te horen of ze waren geslaagd.

Een blije teamleider Monika Smit op het dr. Aletta Jacobs College. Zij mocht samen met de docenten bovenbouw vmbo – gezien het uitstekende slagingspercentage – veel magenta-roze wimpels uitreiken in haar deelschool aan de Laan van de Sport

Eindexamen doen in coronatijd: dat viel voor veel leerlingen niet mee. Voorafgaand aan de examens was er daarom op het dr. Aletta Jacobs College ook extra ondersteuning bij de voorbereiding. En ook dat had nu dus onder andere geresulteerd in veel blije gezichten woensdag, niet alleen van de geslaagde leerlingen die naar school kwamen om hun cijferlijst op te halen, maar ook van de docenten, de teamleider en van de directeur vmbo.

Ingrid Drenth, directeur vmbo: ,,Het slagingspercentage vmbo is hoog en zal ongetwijfeld nog toenemen na het examen tweede tijdvak. We kijken uit naar het moment dat de geslaagden van de afdeling vmbo op maandag 5 juli (bb+lwt) en op donderdag 8 juli (kb) hun welverdiende diploma in ontvangst mogen nemen. Het Aletta organiseert dan op school voor deze vmbo-leerlingen en hun ouders een walk through event.”

Via De Regiokrant

Reizen Laos