Oorlogsdocumentaire en herdenkingsbijeenkomst in Baflo

BAFLO – De documentaire Dat Vergeet je Nooit over de Tweede Wereldoorlog in en rond Baflo is vrijdag en zaterdag te zien in het dorpshuis van Baflo. Een dag later leidt de neef van de verzetsstrijders Jaap en Pieter Gootjes een herdenkingsbijeenkomst.

Dat Vergeet je Nooit is in opdracht van de Stichting WO II Baflo gemaakt door Sander Blom en Niels Brouwers. In het docudrama vertellen ooggetuigen uit de voormalige gemeente Baflo over hun belevenissen in de oorlog. Bommen op het dorp, kinderen van NSB’ers, omgekomen verzetshelden: alle facetten komen in de documentaire aan bod.

Gratis toegang

De documentaire is vrijdag (19.30 uur) en zaterdag (13.30 en 19.30 uur) te zien in het dorpshuis van Baflo. De toegang is gratis. Belangstellenden dienen zich aan te melden via agricola_filmvoorstelling@outlook.com. Sander Blom is die dag aanwezig om zijn boek Dodenherdenking, dat zich in Baflo afspeelde, te signeren. Samen met Niels Brouwers maakte hij ook het fotoboek Mythisch Groningen, dat die dag eveneens te koop is.

Herdenkingsbijeenkomst

Zondag is er in de Immanuelkerk een herdenkingsbijeenkomst, die onder leiding staat van Piet Gootjes. Hij is een neef van de omgebrachte verzetsstrijders Jaap en Pieter Gootjes. Na afloop van de herdenkingsdienst kon in het dorpshuis een mini-tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog bekeken worden. Die tentoonstelling is zondag tussen 11.30 en 13.00 uur te bezichtigen. Zaterdag zijn belangstellenden vanaf 13/00 uur welkom.

Film in Concordia 

Ook zondag werd de oorlogsdocumentaire vertoond, maar dan in het gerenoveerde verenigingsgebouw Concordia. De film start om 14.00 uur. De herdenkingsdienst start om 10.00 uur. Aan het deelnemen van deze dienst en het zien van de documentaire zijn geen kosten verbonden. Opgave voor de activiteiten op zondag kon via r.p.meijer@planet.nl.

Via De Ommelander