Oost Groninger Vrouwen willen vrouwen inspireren en motiveren

STADSKANAAL – Bevrijdingsdag is een belangrijke dag om stil te stonden bij vrijheid, het vieren van vrijheid en om vrijheid door te geven.

Vanaf nu is het ook de dag dat de beweging Oost Groninger Vrouwen is opgericht door vijf jonge vrouwen die midden in het leven stonden: Daniëlle Tulp, Iris van den Brand, Joëlle-Maxime Ham, Lisa Waebers en Nadja Siersema. Zij hebben de handen ineen geslagen om vrouwen in de regio de plek te geven die ze verdienen. ,,We merken in ons dagelijks leven dat er toch relatief weinig aandacht is voor vrouwen in de regio. Van oudsher heerst hier toch een beetje het idee van: ‘Doe maar gewoon…’ en ik denk dat veel vrouwen ook nog te bescheiden zijn over hun eigen kunnen. En dat mag wel wat minder, want er gebeurt toch heel veel voor en door vrouwen’’, legt Nadja Siersema uit.

Inspireren
De Oost Groninger Vrouwen willen daarom het verleden met het heden gaan koppelen. ,,Dat gaan we doen door bekende en onbekende verhalen te vertellen, zodat zowel vrouwen van vroeger als nu het podium krijgen dat ze verdienen. Hopelijk inspireert dat ook weer jonge vrouwen om zich meer te profileren en kunnen we de discussie over de positie van de vrouw verder aanzwengelen.’’ In eerste instantie zullen de verhalen verteld worden op de sociale media van de Oost Groninger Vrouwen, maar er werd inmiddels ook gewerkt aan een website. ,,We zitten nu nog in de beginfase, maar we hopen op korte termijn de vrouwenemancipatie in Oost-Groningen naar een hoger plan te brengen.’’

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos