Opening IDO in Damster bieb

APPINGEDAM – Wethouder Hans Ronde van de gemeente Eemsdelta had vandaag samen met Netty Niehoff van de bibliotheek in Appingedam de opening verricht van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Dat deden ze door middel van een grote confettiknal. 

In Nederland hebben zo’n 4 miljoen mensen moeite de digitale ontwikkelingen bij te benen. Deze groep is heel divers. Het zijn ouderen, laaggeletterden, maar ook mensen die op zoek zijn naar werk of mensen die zorg nodig hebben. Ook jongeren zijn vaak minder digitaalvaardig dan gedacht; een bericht op social media plaatsen is toch iets anders dan online huurtoeslag aanvragen.

Groot netwerk

Voor hulp bij online communicatie met de overheid kunnen al deze mensen nu terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid. In heel Nederland zijn de IDO’s ondergebracht bij de bibliotheek. De bibliotheek staat middenin de samenleving, had een groot netwerk en je loopt er makkelijk even binnen. De medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek helpen vragenstellers tijdens de IDO-spreekuren op weg en verwijzen hen zonodig door naar het maatschappelijk middenveld of de juiste overheidsinstantie.

In totaal werden er maandag op acht locaties in Groningen IDO’s geopend. De centrale opening vond plaats vanuit Groningen waar gedeputeerde Mirjam Wulfse bij aanwezig was.

Via De Eemslander