Opening McDonald’s-restaurant in Kolham over aantal weken

De bouw van de McDonald’s in Kolham ligt nagenoeg op schema.

De bouw van de McDonald’s in Kolham ligt nagenoeg op schema.

KOLHAM – Het gaat voorspoedig met de bouw van het McDonald’s-restaurant en de McDrive aan de Nobellaan op bedrijvenpark Rengers, vlak over de Knijpsbrug in Hoogezand. Vier maanden nadat wethouder José van Schie de starthandeling voor de bouw verrichtte staat het pand er voor het grootste deel. De opening werd begin december verwacht.

McDonald’s gaat werk bieden aan tientallen inwoners van de gemeente Midden-Groningen en omgeving. Veelal jongeren, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. McDonald’s Hoogezand is tevens een erkend leerbedrijf. Jaarlijks worden diverse studenten opgeleid naar een erkend mbo-diploma. Het restaurant had een totale oppervlakte van 620 vierkonte meter. In het gebied komt ook een tankstation: AVIA, nu nog gevestigd aan de Hoofdstraat in Hoogezand.

Het college van B en W van de gemeente Midden-Groningen is, gesteund door de raad, van mening dat er met de komst van McDonald’s sprake is van een toevoeging van kwalitatieve bedrijvigheid op het bedrijventerrein. Daarnaast levert, aldus het gemeentebestuur, de invulling ook een bijdrage aan het economisch klimaat met bijbehorende effecten voor de werkgelegenheid.

De officiële opening van het restaurant zal volgens supervisor Scott Berendsen over een aantal weken plaatsvinden. ,,Wanneer precies is op dit moment nog niet te zeggen omdat er nog wat materialen moeten worden geleverd, maar we gaan uit van begin december’’, aldus Berendsen.

Via De Regiokrant