Opening raadzaal in Huis van Cultuur en Bestuur

De nieuw geïnstalleerde kinderraad in de eveneens nieuwe raadzaal van Midden-Groningen.

De nieuw geïnstalleerde kinderraad in de eveneens nieuwe raadzaal van Midden-Groningen.

HOOGEZAND – De nieuwe raadzaal in het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand is zaterdag geopend en in gebruik genomen. De opening werd verricht door de kersverse kinderburgemeester, Lieke Kruijer.

Gelijktijdig werd de kinderraad, de Raad van de Toekomst, geïnstalleerd met 23 kinderen van diverse scholen in Midden-Groningen. De kinderraad had de eer om samen met de gemeenteraad de raadzaal voor het eerst in gebruik te nemen.

Burgemeester Hoogendoorn had er nu een collega bij, want Lieke Kruijer is geïnstalleerd als de eerste kinderburgemeester en had evenals de burgemeester een ambtsketen gekregen, die speciaal voor de kinderburgemeester is ontworpen. PvdA-fractievoorzitter Thea van der Veen, tevens voorzitter van de vertrouwenscommissie: ,,We hebben 24 filmpjes ontvangen van kinderen die graag kinderburgemeester wilden worden. Er zaten zo ontzettend veel leuke filmpjes bij en we zagen dat alle kinderen heel goed hun best hebben gedaan. Maar er sprong één filmpje uit en dat was het filmpje van Lieke.”

Als kersverse burgemeester vraagt Lieke aandacht voor meer muziek in de klas, een rookverbod op kinderspeelplaatsen en speeltuinen en een veilige weg naar school en weer naar huis voor alle schoolkinderen. Lieke opende de raadzaal met een klap van de hamer op de tafel met de woorden: ,,Hiermee is de raadzaal geopend’.”

Burgemeester Hoogendoorn: ,,Samen met de Raad van de Toekomst en de kinderburgemeester gaan we aan de slag om een interessant programma voor het komende jaar te maken.”

Via De Regiokrant