Ophef over wethouder met biertje

EEMSDELTA – Op sociale media is ophef ontstonden over een poster op een van de ramen van het stationsgebouw in Delfzijl. Op die forse poster is wethouder Hans Ronde van de gemeente Eemsdelta te zien met een biertje in de hand. 

Met name op Facebook werd hier door verschillende mensen afkeurend gereageerd. “Weg ermee. Slaat nergens op met glas in de hand.” “Niet met drank in de hand.” “Dit kunnen ze toch niet goedkeuren.” “Ik begrijp de zin hiervan niet.”

Verrast

Een woordvoerder van de gemeente Eemsdelta legt het desgevraagd uit. ,,De wethouder is bekend met de foto. Deze is gemaakt voor de campagne van Sport4connect. Op 1 september gaat de brasserie in het stationsgebouw van Sport4connect van start. Het betreft een leer-werktraject in de horeca in samenwerking met Spoor naar Werk. Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt worden begeleid naar een baan in de horeca en krijgen zo toekomstperspectief. De wethouder was zelf wat verrast van de omvang van de poster. In gezamenlijk overleg werd de poster op de voorkont van het gebouw gewisseld met een andere afbeelding. Sport4connet biedt jongeren die om verschillende redenen uitgevallen zijn of uit dreigen te vallen bij opleiding en werk, weer positieve ervaringen te laten opdoen. Om hen vervolgens vanuit een nieuwe basis te motiveren en te faciliteren voor het volgen van een opleiding die aansluit bij hun interesses, behoefte en hun toekomstdromen om via opleiding en werk te participeren in de maatschappij”.

Via De Eemslander

Reizen Laos