Optreden Jazzfanfare op Cultuurerf Andledon

De Jazzfanfare. Foto: Jitty Wildeman

De Jazzfanfare. Foto: Jitty Wildeman

DEN ANDEL – Op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel zal zaterdag een optreden plaatsvinden van de Jazzfanfare.

De Jazzfanfare is actief sinds 1996. In dat jaar componeerde Harry van Lier in opdracht van de ZomerJazzFietsTour een aantal muziekstukken voor het Christelijke WielrijdersCorps Crescendo uit Opende. Het laten uitvoeren van jazzmuziek door een fanfareorkest beviel hem zo goed, dat hij na de Jazzfanfare oprichtte.

Verrassend divers repertoire 

De band is een mix van dertien blazers en een ritmesectie, onder de bezielende leiding van zanger en bassist Harry van Lier. De Jazzfanfare speelt -anders dan de naam doet vermoeden- een verrassend divers repertoire, dat uiteenloopt van smartlap tot funk en van traditionele jazz tot vrije improvisatie.

Gratis toegang

De groep speelt bijna geheel akoestisch en is daardoor in staat zowel binnen als in de openlucht optredens te verzorgen. Bij mooi weer zal het optreden van de Jazzfanfare plaatsvinden in de ruime tuin van Andledon.
Het optreden start om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. Belangstellenden dienen een plaats te reserveren via info@andledon.nl. Het optreden is gratis te bezoeken.

Via De Ommelander

Reizen Laos