Oud-speelster HS ‘88 Hanna Huizenga geselecteerd voor Oranje

HOOGEZAND – Hanna Huizenga, oud-speelster van HS ‘88, is geselecteerd voor Oranje onder 16. De Hoogezandse is onlangs met het nationale team tien dagen naar Denemarken geweest, waar succesvol werd deelgenomen aan het Nordic Tournament 2021.

Hanna werd in 2010 lid van HS’88. Zij speelde vervolgens gemengd met jongens bij de F- tot en met de C-pupillen en trok daarbij de aandacht van de KNVB scouts. Dit resulteerde eind seizoen 2017-2018 in een uitnodiging voor de selectietrainingen voor de afdeling Noord. Ze maakte in 2019 de overstap naar GVAV-Rapiditas, waar ze werd geselecteerd voor de JO15-1 uitkomend op het 2e divisie niveau. Wat betreft studie had ze toen ook de overstap gemaakt van de Aletta Jacobs College naar de Topsport Talent School (TTS) in Groningen, waardoor sport en opleiding goed kon combineren.

Hanna bleef zich goed ontwikkelen en de afgelopen winter is ze gevraagd om te komen voetballen bij de Sc Heerenveen vrouwen in het beloftenteam. Dit team speelt op zaterdag landelijk tegen de andere beloftenteams van onder andere Ajax, Feyenoord, Twente en PSV. Bij Sc Heerenveen hoopt ze uiteraard (op termijn) in het eerste team haar debuut te maken in de Eredivisie Vrouwen.

Dat de Hoogezandse veel talent had, blijkt ook uit het feit dat ze nu geselecteerd is voor het Oranje onder 16. Ze is ze onlangs tien dagen naar Denemarken geweest om daar het Nordic Tournament 2021 tegen nationale teams van haar leeftijdsgenoten onder de 16 te spelen. Er werd aangetreden tegen Denemarken, de Faeröer Eilanden en Zweden. Dat Oranje een talentvolle groep had, bleek wel uit de resultaten. Alle wedstrijden werden ruim gewonnen. Ook voor Hanna persoonlijk was het een erg succesvol toernooi met drie goals, waarbij ze twee keer de volle 90 minuten speelde.

Vanaf augustus gaat Hanna naar het Oranje O17 en stonden er nog een aantal interlands op het programma in Frankrijk tegen onder andere Spanje en Noorwegen. In september starten de kwalificatiewedstrijden voor de Europese kampioenschappen O17 in Bosnië-Herzegovina. Hanna hoopt natuurlijk hiervoor geselecteerd te worden. Zij speelt voornamelijk als spits bij de KNVB en bij Sc Heerenveen ook wel op de nummer 10 positie.

Via De Regiokrant