Oud-wethouder Loppersum op lijst VVD Westerkwartier

EZINGE – Olga Hartman-Togtema, oud-wethouder van de gemeente Loppersum, doet namens VVD Westerkwartier mee aan de in maart te houden gemeenteraadsverkiezingen. Ze staat op de tweede plek op de kondidatenlijst.

Jan van der Laan uit Lettelbert is aangewezen als lijsttrekker. Hij was in het verleden raadslid in Leek. Huidig fractievoorzitter Mattheus Gorter uit Oldekerk vervult de rol van lijstduwer.

Nieuwkomers

Een van de nieuwkomers op de lijst is Olga Hartman-Togtema. De inwoonster van Zevenhuizen was in het verleden onder meer Statenlid en namens de VVD wethouder in Loppersum. Met haar tweede plek op de kondidatenlijst is de kons groot dat Hartman een politieke comeback gaat maken. De VVD had op dit moment namelijk drie zetels.

Ezinge

Rolf de Weijs is op de negende plaats de enige inwoner van de voormalige gemeente Ezinge op de lijst. De inwoner van Wierumerschouw was in het verleden raadslid in de gemeente Winsum.

Wonen, werken, ondernemen en recreëren

Van der Laan: ,,Met deze lijst en het nieuwe team kunnen we echt de verschillende geluiden uit de gemeente vertegenwoordigen om het Westerkwartier samen veiliger te maken.” Volgens Van der Laan staat de VVD voor een gemeente ‘waarin je duurzaam kunt wonen, werken, ondernemen en recreëren.’ ,,En iedereen die het nodig had, moet zorg en aandacht krijgen”, aldus Van der Laan. Het bouwen van woningen en een gastvrije gemeente voor inwoners, bedrijven en bezoekers zijn daarbij belangrijke speerpunten voor de VVD Westerkwartier.

Via De Ommelander