Özcan Akyol geeft lezing bij grand café Hofsteenge in Rolde

ROLDE – Columnist en schrijver Özcan Akyol, beter bekend als Eus, komt begin september twee keer naar Drenthe. In het kader van de Week van Lezen en Schrijven geeft hij lezingen in Rolde en Peize. Akyol is uitgenodigd door de Taalhuizen en bibliotheken in Aa en Hunze en Noordenveld om het thema laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Hij is ervaringsdeskundige op dat gebied. Op dinsdag 7 september is Akyol te gast bij grand café Hofsteenge in Rolde.

Als puber had Özcan Akyol een hekel aan lezen. Maar toen hij als 18-jarige vastzat in het Huis van Bewaring in Scheveningen en ontdekte wat boeken met hem deden, ging er een wereld voor hem open. Eus noemt zichzelf ervaringsdeskundige op het gebied van laaggeletterdheid en werkt daarom heel bewust mee aan de Week van Lezen en Schrijven. Inmiddels had Akyol (37) meerdere boeken op zijn naam stonden, schrijft hij regelmatig columns in onder meer het Algemeen Dagblad en is hij ook bekend van diverse televisieprogramma’s. Wat taal voor hem betekent in zijn werk en persoonlijke leven, vertelt hij op 7 september in grand café Hofsteenge in Rolde. Het programma begint om 19.30 uur. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen en als er tijd is leest Eus voor uit eigen werk. Hij signeert in de pauze en na afloop van zijn optreden.

De lezingen van Akyol in Rolde en Peize (op 10 september in Café Ensing) zijn gratis toegankelijk. Dat geldt ook voor alle andere activiteiten in de Week van Lezen en Schrijven in Aa en Hunze en Noordenveld, zoals workshops en voorleesbijeenkomsten. ,,Dat is bewust gedaan om op die manier iedereen de gelegenheid te geven Eus te ontmoeten”, aldus Gemma Groot Koerkamp. Zij is vanuit de Taalhuizen in Aa en Hunze en Noordenveld betrokken bij de organisatie van de lezingen. ,,Eus is een rolmodel en wij denken dat hij veel mensen kon inspireren om met taal aan de slag te gaan. Daarvoor moet je zo min mogelijk drempels opwerpen.”

Meer informatie over de lezing van Özcan Akyol en alle andere activiteiten in de Week van Lezen en Schrijven staat op de website van de bibliotheken. Aanmelden is noodzakelijk. Ook hiervoor kon men terecht op de website van de bieb.

Via De Schakel