Pagecentrum werd Optisport Pagedal

STADSKANAAL – Het multifunctionele centrumgebouw van vakontiepark Pagedal in Stadskonaal, waarin onder andere een zwembad en fitness gevestigd zijn, zal vanaf 1 september door Optisport worden geëxploiteerd. 

Optisport bekijkt ook nog de mogelijkheden voor succesvolle exploitatie van de andere faciliteiten in het centrumgebouw. Vooruitlopend daarop zal na de zomer ook de horeca tijdelijk worden overgenomen. ,,Optisport biedt meerwaarde door voor zekerheid te zorgen ten aanzien van verenigingen en lokale gebruikers’’, legt Harm Jan Hagedoorn, regionaal operationeel manager bij Optisport, uit. Optisport is marktleider op het gebied van exploitatie van onder andere zwembaden, fitnesscentra, sporthallen en ijsbanen. Hagedoorn: ,,Zo gaan we in het Pagecentrum bijvoorbeeld (aqua)sportlessen op maat aanbieden aan verschillende doelgroepen, ook scholen en verenigingen uit de omgeving kunnen we gebruik van laten maken van de faciliteiten. Daarnaast kunnen combinatie-abonnementen interessant zijn, waarmee je bijvoorbeeld kunt banenzwemmen en fitnessen voor één prijs.’’

Gerenoveerd zwembad
In 2018 is het zwembad grondig gerenoveerd. Deze renovatie had gezorgd voor een nieuwe en frisse uitstraling van het zwembad. Het is een modern en multifunctioneel zwembad dat beschikt over een wedstrijdbad met recreatieve elementen, een peuter- en kleutergedeelte en een glijbaan. Hagedoorn vervolgt: ,,Tevens zijn wij specialist in zwemlessen volgens ons beproefde themaconcept, dat we uiteraard ook hier gaan inzetten.’’ Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra. Een belangrijke activiteit zijn zwemlessen voor kinderen die aan de hand van een vrolijk themaconcept met mascottes (Zed & Sop) worden verzorgd.

Pagedal
In 2020 is Pagedal voor haar bungalowpark een langdurige samenwerking aangegaan met vakontieparkenbedrijf Roompot. Pagedal had naast indoor sportfaciliteiten en een zwembad een ruim aanbod aan outdoor- en adventure activiteiten.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos