Pedaal Vocaal gaat dit jaar niet door

ANNEN – De muzikale fietstocht Pedaal Vocaal gaat dit jaar niet door. Dat had het bestuur van Stichting Pedaal Vocaal besloten.

Volgens Maarten Dollekamp van Stichting Pedaal Vocaal zijn er diverse redenen waarom het evenement in september niet door kon gaan. ,,De hoofdreden is dat we het als organisatie – ook financieel – niet zien zitten de anderhalvemeterregel te moeten handhaven. Hoogstwaarschijnlijk worden we daar in september mee geconfronteerd. Die regel vergt nogal wat organisatie: reserveren is verplicht, wat zou betekenen dat elke bezoeker – en ook elke deelnemer – moet aangeven welke concerten op welke tijdstippen men wil aandoen. Het aantal bezoekers per locatie zal lager moeten zijn, hetgeen weer betekent dat er veel minder kaarten kunnen worden verkocht. En dat resulteert dan weer in een tekort op de inkomsten.”

Door alle coronamaatregelen hebben koren en ensembles de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks tijd gehad om te repeteren, al is dat volgens Dollekamp geen argument om Pedaal Vocaal af te gelasten. ,,Een bijkomend probleem is wel het tekort aan locaties: enerzijds door een afzegging en een faillissement, anderzijds door hier en daar een verbouwing waarbij we weliswaar nog steeds welkom zijn, maar waardoor er minder ruimte is. We moeten dus op zoek naar een aantal nieuwe locaties. Daar zijn we al mee bezig. Het komende jaar moeten we de organisatie van Pedaal Vocaal herzien. Het moge duidelijk zijn dat we dat in twee vakontiemaanden niet redden…”

De eerstvolgende editie van Pedaal Vocaal staat gepland voor 18 september 2022. Zonder tegenbericht blijven de huidige aanmeldingen stonden voor komend jaar. Begin 2022 krijgen andere potentiële deelnemers een uitnodiging.

Via De Schakel