Pelgrimswandeling rondom Hellum

De kerk van Hellum is het middelpunt van de pelgrimswandeling vanaf Steendam.

De kerk van Hellum is het middelpunt van de pelgrimswandeling vanaf Steendam.

HELLUM – Rondom Hellum werd op zondagmiddag 14 november vanaf twee uur een pelgrimswandeling georganiseerd. Start- en finishlocatie is het parkeerterrein van ‘t Olle Schild aan de Roegeweg 9-11 in Steendam. 

Tijdens de wandeling werd de kerk van Hellum bezocht, De rondwandeling werd georganiseerd door de Stichting Pelgrimeren in Groningen. De tocht duurt ongeveer drie uur en een kwartier. Er werd een afstand van ongeveer 9,5 kilometer afgelegd. De deelnamekosten bedragen drie euro, waarvan een euro voor de kerk is. Online aanmelden is verplicht en kon via www.spig.nl.

Al zeven jaar

De stichting organiseert al zeven jaar pelgrimswandelingen op de zondagmiddag in de hele provincie Groningen. Daartoe is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Stichting Oude Groninger Kerken en de Raad van Kerken in Groningen/Drenthe. 

Pelgrimeren  is meer dan wandelen alleen. Onder leiding van meerdere gidsen krijgen de wandelaars een inkijkje in de cultuurhistorie van het landschap, de natuur en de te bezoeken kerk. 

Pelgrimeren is een eeuwenoud verschijnsel en de Stichting Pelgrimeren in Groningen had een eigentijdse vorm ontwikkeld met ook diverse werkvormen voor bezinning en spiritualiteit. 

Website

Op de website www.spig.nl stonden 143 rondwandelingen van 8 kilometer, 64 rondwandelingen van 21 kilometer en 49 etappes van circa 21 kilometer per dag. Alle wandelingen kunnen gratis gedownload worden.

Via De Eemslander