Pleinenfestival Warffum schenkt bedrag aan nieuw schoolplein

WARFFUM – Een deel van de opbrengst van de tijdens het Pleinenfestival Warffum gehouden verloting werd gebruikt voor de aankleding van het schoolplein van het binnenkort te bouwen kindcentrum in Warffum.

Het festival werd eind augustus georganiseerd door ondernemers aan ‘het lint’ van Warffum. Het ging om Bloemen Dekker, Chinees-restaurant Hong Sheng, Loug Hogeland en Dier, Tuin en Ruitersport Fokkens. Het festival vond plaats op de pleinen van deze ondernemers. Daar stonden verkoopkramer en er werden diverse omlijstende activiteiten georganiseerd, waaronder dus een verloting. 

Jeugd is de toekomst

De ondernemers hebben besloten vanuit de opbrengst van de verloting een bijdrage te leveren aan het nieuwe schoolplein van het kindcentrum. ,,De jeugd is onze toekomst en verdient een bijdrage aan het nieuwe schoolplein”, zegt Anneke de Hoop, mede-initiatiefnemer van het Pleinenfestival. 

Het nieuwe kindcentrum huisvest straks de twee basisscholen in het dorp, aangevuld met kinderopvang. De cheque van 400 euro werd op de bouwlocatie overhandigd aan de beide schooldirecteuren. Zij zijn verheugd met deze verrassende bijdrage.

Via De Ommelander