Première voor luisterwandeling ‘Eendracht maakt kracht’

Annalies Usmany (links) en Marjolein Klungel bij de start van 'Eendracht maakt kracht'.

Annalies Usmany (links) en Marjolein Klungel bij de start van ‘Eendracht maakt kracht’.

APPINGEDAM – In Appingedam had vrijdag de première plaatsgevonden van de productie’ Eendracht maakt macht’. Het betreft een luisterwandeling over het Eendrachtterrein die nu ook te reserveren is. 

Al wandelend over de Kartonbaan luistert men naar de bijzondere verhalen van Damsters en andere betrokkenen over het heden, verleden en de toekomst van het Eendrachtterrein en wat gemeenschapszin voor de Damsters betekent. De opvallende telefooncellen op het terrein zijn onderdeel van de wandeling. Daarin zijn ook enkele verhalen te horen.

De verhalen zijn ter inspiratie om te komen tot een moderne en zorgzame nieuwe wijk De Eendracht. ,,We willen nu vooruitkijken om straks naar elkaar om te kijken”, aldus de betrokken partijen.

Zorggebouwen

Zorgorganisaties De Zijlen, ‘s Heeren Loo en De Hoven gaan samen op het Eendrachtterrein zorggebouwen bouwen die aardbevingsbestendig, duurzaam en levensloopbestendig zijn. De nieuwbouw komt op het noordelijke deel van locatie De Eendracht, direct tegenover het Gezondheidscentrum Overdiep. Hier werd een woonomgeving gebouwd voor bewoners met een verstandelijke beperking en kwetsbare ouderen. De Eendracht moet een woonwijk worden voor jong en oud, waarin iedereen zich thuis voelt.

Samenwerking

De productie ‘Eendracht maakt kracht’ is een samenwerking tussen de gemeente Eemsdelta en de zorgorganisaties De Zijlen, De Hoven, ‘s Heeren Loo en Cosis, loopt vooruit op de bouw van de nieuwe zorggebouwen, en komt voort uit het Groninger Zorgakkoord. 

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Eemsdelta had de primeur de eerste luisterwandeling te lopen. Usmany: ,,Tijdens de wandeling beleef je de rijke historie van het gebied en de grote betrokkenheid van de Damsters. Deze betrokkenheid moet ook tot uitdrukking komen in de nieuw te bouwen woonwijk. Een zorgzame wijk waar jong en oud naar elkaar omkijken, waar kwetsbare mensen zich thuis voelen, waar kinderen de ruimte krijgen om te spelen, waar iedereen er toe doet. Dat is ‘Eendracht maakt kracht’!” 

Er zijn speciale data waarop coronaproof meewandelen mogelijk is. Aanmelden kon via https://www.gza.nl/projecten/luisterwandeling-eendracht-maakt-kracht

De organisatie van Eendracht maakt Kracht zorgt ervoor dat de deelnemers voor aanvang een headset te leen krijgten om deze verhalen te beluisteren, uiteraard coronaproof. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. 

Ook is er een speciale Facebookpagina voor meer informatie over de luisterwandeling: Eendracht maakt kracht.
https://www.facebook.com/Eendracht-maakt-kracht-106163581664374

Via De Eemslander

Reizen Laos