Profvoetballer Niels Hartman op huurbasis naar HSC

SAPPEMEER – ,,Het is nog nooit in de clubgeschiedenis voorgekomen en bovendien is het in het amateurvoetbal ondenkbaar. Wij hebben een profvoetballer naar HSC weten te halen: Niels Hartman, 20 jaar en een groot voetbaltalent. Hij speelde in de Spaanse competitie bij Algeciras in de Liga Nacional, het hoogste niveau in Spanje voor spelers onder de 19.” Dat zegt een enthousiaste voorzitter van HSC Hans Nijland.

Niels Hartman werd geboren in Nederland en op jonge leeftijd verhuisde hij met zijn ouders naar Gibraltar. Na Algeciras is hij verhuisd naar Lynx FC in de National League Champions Group in Gibraltar, het hoogste voetbalniveau aldaar. Nijland: ,,Dit is heel bijzonder. Niels studeert in Engeland en Spanje waterstoftechniek en wilde graag in Groningen stage lopen bij de Gasunie. Wij hebben daar de contacten gelegd en dat is gelukt. Niels gaat in ieder geval tot 31 december daar stage lopen en gaat voetballen bij HSC. Een heel goede speler, die zo bij FC Groningen zou kunnen spelen. Hij had een aantal trainingen bij HSC meegedaan en zei: voorzitter, ik vind het zó mooi bij deze club, en wil graag in ieder geval een half jaar gaan voetballen voor HSC. En dat is natuurlijk fantastisch.”

Nijland vervolgt: ,,En heel bijzonder is ook – wat nog nooit is vertoond – dat we de afgelopen week de zaak rond hebben gekregen nota bene door bemiddeling van de FIFA. Niels is contractspeler, had een arbeidscontract en dat hebben we opgelost door hem als HSC te huren van Lynx FC. We betalen daar helemaal niets voor.”

Zaterdagavond maakte Niels Hartman zijn debuut voor HSC in de bekerwedstrijd tegen Kwiek. HSC won met 10-2.

Via De Regiokrant