Programma rond Stravinsky en Bach in KunstKerk Warffum

WARFFUM – Het Apollo Ensemble zal zaterdag 6 november met een programma met muziek van Stravinsky en Bach naar de KunstKerk in Warffum komen. het concert werd voorafgegaan door een doe-middag, een kinderprogramma met workshops en een kinderconcert.

Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap en speelt deze avond in orkestbezetting met achttien top-instrumentalisten. In dit nieuwe programma krijgt de luisteraar mee wat de twee compositie-giganten Igor Stravinsky (1882-1971) en Johann Sebastian Bach (1685-1750) met elkaar gemeen hebben. Met onder andere Three Pieces for klarinet van Stravinsky, een fluitsolo van Bach, het derde Brandenburgs Concert van Bach en Dumbarton Oaks van Stravinsky. 

,,Stravinsky is beïnvloed door Bach, dat is overduidelijk. Hoe meer je naar Stravinsky luistert, hoe meer je Bach hoort”, zegt Marion Boshuizen, klavecinist van het barokgezelschap. ,,De Russische componist op zijn beurt beïnvloedt ook de muziek van Bach. Als je na Stravinsky naar Bach luistert, ben je veel meer gefocust op de essentie van de muziek dan op de vraag of je alle noten wel precies op de juiste manier speelt.”

Het concert start om 20.15 uur. Het middagprogramma voor kinderen begint om 12.00 uur. Er stonden twee workshops op het programma, Circus met Stravinsky (de Rus schreef zelfs muziekstukken voor het circus) en Bach Rockt Zeker, en een afsluitend kinderconcert door het Apollo Ensemble

Meer informatie is te vinden op www.kunstkerkhogeland.nl.

Via De Ommelander