PvdA Eemsdelta vraagt om hulp voor Aldel

DELFZIJL – De PvdA in Delfzijl maakt zich grote zorgen over de situatie bij Aldel. De aluminiumproducent had de productie voor een groot deel stilgelegd vanwege de hoge gasprijzen. De partij wil dat de gemeente Eemsdelta actie onderneemt.

Aldel kon door de hoge gasprijzen niet meer rendabel produceren. Daardoor is sinds deze week de productie voor een belangrijk deel gestaakt. Ook bij Elektroschmelzwerk Delfzijl (ESD) is een ernstige situatie ontstonden door de hoge energiekosten. Dit had mogelijk grote gevolgen voor het personeel en de werkgelegenheid. De verwachting is dat er mensen moeten worden ontslagen. Na het weekend zal hierover worden overlegd met de vakbonden. 

De PvdA had hierover aan de bel getrokken bij B en W. De sociaal-democraten willen dat de gemeente met spoed contact opneemt met het rijk en de provincie om een oplossing te vinden. ,,Het water staat deze bedrijven tot de lippen’’, schetst de PvdA de urgentie. De partij wil dat er bij de andere overheden werd aangedrongen op een noodplan.

Via De Eemslander