Reflecterende huisnummers geplaatst in Nieuw-Buinen

NIEUW-BUINEN – Burgermeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn had afgelopen week het eerste reflecterende huisnummer geplaatst in Nieuw-Buinen.

Dit is gebeurd op initiatief van de Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen. ,,We hebben geconstateerd dat er veel onduidelijke huisnummers zijn. Dat is vervelend voor onder andere bezorgdiensten, maar wat veel belangrijker is: het bevordert niet de zichtbaarheid voor de hulpdiensten. Als elke seconde telt, moet je duidelijk kunnen zien waar je exact moet zijn’’, legt voorzitter Derk Smit uit. ,,Daarom zijn wij een actie gestart waarbij de inwoners reflecterende zichtbare huisnummerbordjes konden aanschaffen tegen een geringe eigen bijdrage van de werkelijke kosten.’’

Door sponsoring van Rabo Clubsupport, Kracht van de Veenkoloniën (Kiem en Zaaigeld) en uit het dorpsbudget Borger-Odoorn en een goede samenwerking met de leverancier Aaldert Hahn uit Mijdrecht kon de Vereniging voor Dorpsbelangen Nieuw-Buinen hier een geslaagde actie van maken.

Via De Nieuwsbode