Regionale spelers maken zich op voor halve finales ONK Poker

VALTHERMOND/STADSKANAAL – Sharon Koetje, Jakob Kerkhoff, Melissa Tieben, Alexander Koetje en Rolf Veerbeek uit Valthermond en Gerard Meijer uit Stadskonaal beginnen dit weekend aan hun halve finale voor het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONK Poker).

Bijna 40.000 Nederlandse liefhebbers van het kaartspel Texas Hold’em hebben een poging gewaagd tijdens de online voorrondes van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De deelnemers die bij een online voorronde bij de beste 6 tot 10% eindigden, kwalificeerden zich voor de kwartfinales van het grootste pokerevenement van Nederland.

Van pokertafel naar huiskamer
Normaal gesproken worden de voorrondes gespeeld in horecagelegenheden door het hele land, zoals grote zalencentra, de lokale kroeg of een voetbalvereniging. ,,Vorig seizoen moesten we al overschakelen naar een online platform om het ONK Poker in stand te kunnen houden’’, vertelt mede-oprichter Mathijs Jonkers. ,,Inmiddels raken mensen steeds meer gewend aan deelnemen aan online activiteiten en hebben we er voor dit seizoen een waar Online Pokerkampioenschap van gemaakt. Het online organiseren van de voorrondes maakte het kampioenschap nog laagdrempeliger om mee te doen, wat resulteerde in veel nieuwe deelnemers’’, vervolgt Jonkers. ,,Het aantal mensen dat zich kwalificeert voor de kwartfinale is afhankelijk van het deelnemersaantal van een voorronde. Dat aantal is door de toegankelijkheid van de online pokertoernooien verdubbeld naar bijna 40.000 deelnemers, een ongekend aantal voor ons amateurkampioenschap.’’

Online finale
De finale zal vanwege de coronamaatregelen online plaatsvinden en over twee avonden gespeeld worden. ,,We starten vrijdag 9 juli. Er is een livestream waarin we live beelden van de online tafels uitzenden voorzien van commentaar. De finalisten zitten thuis op de bank te spelen, maar op deze manier hopen we onder deze bijzondere omstandigheden toch zoveel mogelijk beleving te creëren.’’

De vier halve finales vinden plaats op 19, 20, 24 en 25 juni. Updates zijn live te volgen via verschillende social media-konalen zoals Facebook. Alle konalen zijn te vinden op onkpoker.nl/live.

Via De Nieuwsbode

Reizen Laos