Rijdende Popschool gaat Westerwolde door

WESTERWOLDE – Het jongerenwerk van Stichting Welzijn Westerwolde organiseert deze maand in verschillende jongerencentra in de gemeente een introductieles Rijdende Popschool. 

Bij de Rijdende Popschool krijgen de leerlingen muziekles in een bandje. Om mee te doen hoeven ze geen instrument te kunnen bespelen en ook niets te huren of te kopen. De muziekschool komt naar de dorpen toe met alle spullen die nodig zijn zoals instrumenten, versterkers, microfoons en een zanginstallatie. ,,Bij voldoende animo willen we op verschillende locaties ook beginnen met een vervolgtraject en kun je zo dus met je vrienden en of vriendinnen een eigen band gaan vormen’’, legt jeugd- en jongerenwerker Jan Hebers uit. 

Het jongerenwerk wil de drempel om deze activiteit te bezoeken graag laag houden en daarom zijn er gratis introductielessen voor de basisschoolgroepen 6 tot en met 8 en voor de doelgroep 12 jaar en ouder. De lessen vinden plaats op woensdag 8 september in Sellingen, op donderdag 9 september in Ter Apel, op woensdag 15 september in Vlagtwedde en op woensdag 22 september in Bellingwolde. Na deze lessen werd gekeken naar de mogelijkheden om ook een vervolgtraject te starten.

Het initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Kunstenschool ZG, de gemeente Westerwolde, de provincie Groningen en de Rijdende Popschool. Voor meer informatie, tijden of andere zaken kun je de socials van het jongerenwerk checken of een jongerencentrum binnenlopen.

Via De Nieuwsbode