Rolder Concerten: Afscheid van twee bestuursleden en jubileum

ROLDE –Stichting Rolder Concerten (SRC) hield zondag 4 juli voor het eerst in lange tijd weer een concert in de Jacobuskerk in Rolde. Met 1,5 meter afstand konden ruim 50 genodigden die de SRC ondersteunen genieten van een bijzondere middag met het gitaar- en mandolineduo Amuse-oreille. Het concert was meteen het einde van het jubileumseizoen.

De Stichting Rolder concerten bestaat 30 jaar en er worden al 40 jaar concerten georganiseerd. De Stichting werd ondersteund door onder meer de gemeente Aa en Hunze, de Stichting Behoud Rolder Kerk, de Jacobuskerkgemeente, de Culturele vereniging Rolde, sponsors en donateurs. Het jubileumseizoen werd afgesloten met een toespraak door wethouder Co Lambert namens de gemeente. Hij feliciteerde de SRC met het jubileum en wenste de stichting succes met het zinvolle benutten van de mooie historische Jacobuskerk met haar uitstekende akoestiek. Hij dankte de bestuursleden en andere vrijwilligers van de SRC .,,Jullie leveren een belangrijke bijdrage aan het culturele leven. Daarom ondersteunt gemeente de SRC ook in de toekomst graag.” De wethouder kreeg het jubileumboekje over de geschiedenis van de Rolder concerten geschreven door Kees Anema.

Anema mocht zelf ook iets in ontvangst nemen. Hij nam samen met Harm Timmer afscheid. Beiden zijn langjarig betrokken bij SRC en hebben zich al die jaren professioneel ingezet. Zij kregen als dank ter herinnering een beeldje van een muzieksleutel met inscriptie en de beide echtgenotes bloemen.

Een leuk cadeautje kwam ook van de musici. De melodie van het tweede nummer daarvan kent iedereen als: He is a jolly good fellow…and so say all of us. De toegift was bijzonder en onverwacht. Na het applaus en de bloemen voor de musici kwam voorzitter Fennique Keja naar voren. Zij is ook professioneel zangeres en zong een mooi en ontroerend Chanson de l’adieu: Partir c’est mourir un peu. Daarna bedankte ze Anema en Timmer en zei: ,,Jullie stoppen maar wij gaan door.” Vervolgens kondigde ze het programma voor het komende seizoen aan. Daarna werd het glas geheven en gedronken.

Toespraak Fennique Keja

,,Kees en Harm, jullie maken je los van iets waar je van houdt, wat je jaren hebt gedaan, jullie liefde voor de muziek maar ook vooral het delen van de deze mooie muziek mat anderen, ook met u allen hier.

Als ik eerlijk ben zouden jullie hier volgens mij het liefst hiermee doorgaan maar familie en leeftijd vragen jullie ook. Kees, wat mij het meest opviel is jouw relativering en humor, ook wanneer de discussies hoog opliepen. We zullen dit gaan missen na zoveel jaren. Harm jouw gepassioneerdheid voor de muziek en jouw enorme kennis van de muziek, niet alleen van het orgel. Vooral stond ik versteld van jouw sterke onderhandelen met musici en contracten, iets waar ik nog veel van kon leren. Heel erg bedankt voor alles.

Het muziek brengen naar zoveel mogelijk mensen is wat jullie beogen en wat de SRC beoogt. Jullie stoppen maar wij gaan door. We zijn heel blij weer een nieuw prachtig programma te kunnen brengen dit seizoen. We zouden graag het glas willen heffen op dit nieuwe seizoen en de werkzaamheden die jullie zo lang hebben gedaan bij de SRC.”

Via De Schakel

Reizen Laos