Rondje Lauwersmeer opent wandelseizoen

LAUWERSOOG – Het wandelseizoen is geopend. Rondje Lauwersmeer kon vanaf vandaag met een stempelkaart gelopen worden.

Samen met de provincies Groningen en Friesland en Marketing Groningen had de wandel- en fietsroute rondom het Lauwersmeer een upgrade gekregen. Het Rondje Lauwersmeer is een route van ruim 40 kilometer en voert rondom het Lauwersmeer. De wandel-app die voor het Rondje Lauwersmeer gelanceerd is, geeft informatie over de bezienswaardigheden, uitzichtpunten, historische kenmerken en veel meer toeristische locaties die langs de route te vinden zijn. 

Stempelkaart 

Deelnemers lopen tussen 1 mei en 1 september met een stempelkaart langs de mooiste plekjes in het Lauwersmeergebied. Bij elke stempellocatie ontvangen deelnemers een ansichtkaart met een symbool dat het Lauwersmeer uniek maakt. Met de stempelkaart in de hand krijgen deelnemers ook kortingen op bijvoorbeeld een museumbezoek, overnachting of een culinaire lekkernij.

Speciale website 

Veel horeca- en recreatieondernemers langs de route hebben zich aangesloten bij het Rondje Lauwersmeer. Alle informatie over de ondernemers en bezienswaardigheden is te vinden op de speciale website die voor het Rondje Lauwersmeer gelanceerd is: www.rondjelauwersmeer.nl. Deelnemers kunnen zich via de website aanmelden om deel te nemen aan het Rondje Lauwersmeer. Met hun startbewijs kunnen zij de stempelkaart bij de aangewezen startlocaties afhalen. Voor de eerste 200 deelnemers hanteert de organisatie een introductieaanbieding.

Via De Ommelander

Reizen Laos