Rondrit langs koren- en poldermolens in Midden- en Oost-Groningen

SLOCHTEREN – De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MsMOG) organiseert op zaterdag 11 september een rondrit langs haar koren- en poldermolens. 

Alle molens van MsMOG zijn zaterdag in bedrijf. Bij de Windlust (Overschild), Westerse Molen (Nieuw Scheemda), De Dellen (Nieuw Scheemda), Molen van de Groote Polder (Slochteren) en de Noordstar (Noordbroek) is een (aspirant-)molengids aanwezig om iets te vertellen over de molens. Daar kunnen bezoekers dan ook terecht voor een kopje koffie of iets fris. Ook worden hier pannenkoekenmeel en mooie ansichtkaarten verkocht. De adressen van de molens zijn te vinden op www.msmog.nl. De molens zijn geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De overige molens – Entreprise (Kolham), Stel’s Meulen (Harkstede), De Ruiten (Slochteren), de Fraeylemamolen (Slochteren) en de Noordermolen (Noordbroek) – zijn zaterdag op de gebruikelijke wijze geopend.

Op de website en de Facebookpagina van MsMOG stonden routes langs de koren- en poldermolens. Het gaat om fietsroutes, waarbij zoveel mogelijk gebruik werd gemaakt van de fietsknooppunten. De routes zijn eventueel te splitsen of in te korten. Ook zijn de routes geschikt voor auto’s en motoren.

In en rond de molens worden uiteraard de coronamaatregelen in acht genomen. Dat betekent dat er afstand werd gehouden en dat het aantal mensen dat tegelijkertijd naar binnen mag beperkt is. Binnen de mogelijkheden die er zijn laten de molenaars uiteraard graag zoveel mogelijk zien.

Op www.msmog.nl is meer informatie over de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen te vinden.

Via De Regiokrant