Routebureau Groningen krijgt ruim twee ton voor verbeteren wandel- en fietsroutes

GRONINGEN – Het Routebureau Groningen krijgt van de provincie Groningen een subsidie van ruim €200.000,-. 

De subsidie geldt voor twee jaar en is bedoeld voor de uitvoering van het werkplan 2022-2025. Het Routebureau Groningen beheert, verbetert en ontwikkelt bestondende routes en routenetwerken voor fietsers en wandelaars in de provincie Groningen.

Meer bezoekers
Tijdens de coronapandemie is de belangstelling voor wandelen, fietsen en varen enorm toegenomen, ook in Groningen. Bezoekers zijn vaak aangenaam verrast door de natuur, historie, gevarieerde kunst en cultuur, wandel- en vaarroutes. De subsidie voor het Routebureau is bedoeld voor structurele taken zoals het beheer en onderhoud van de routes, het ontwikkelen van nieuwe routes en de presentatie van de routes aan de gebruiker. Voorbeelden van bestondende routes zijn het wandelknooppuntennetwerk en toeristische themaroutes zoals de Ploegroutes en de themaroutes Westerkwartier.

Investeren in vrijetijdseconomie
Gedeputeerde Mirjam Wulfse: ,,Het Routebureau is het coördinatiepunt voor routegebonden recreatie in Groningen en geeft bekendheid aan onze wandel-, fiets- en vaarroutes. In Groningen vind je veel mogelijkheden om te ontspannen, iets te ontdekken of om er even tussenuit te zijn. Met deze subsidie investeren we in de vrijetijdseconomie. Zo werd Groningen nog aantrekkelijker voor recreatie en toerisme. Dat is niet alleen nu belangrijk maar ook voor de toekomst.”

Het Routebureau Groningen is in 2014 opgericht als platform om de kwaliteit van recreatieve routes in onze provincie op peil te houden. Kijk voor meer informatie op www.routesingroningen.nl.

Via De Nieuwsbode