Roy Leicester in selectie Oranje Onder 16

BEDUM – Roy Leicester is geselecteerd voor een tweedaagse trainingsstage van Oranje Onder 16. Leicester leerde voetballen bij SV Bedum en speelt tegenwoordig voor FC Groningen.

Roy Leicester startte zijn voetbalcarrière in de jeugdopleiding van SV Bedum. In eerste instantie was dat nog onder de vlag van de SJO Bedum, de gecombineerde jeugdafdeling van CVVB en vv Bedum. Na de Bedumer voetbalfusie speelde Leicester verder in het paars van SV Bedum. Na een aantal jaren in de pupillen werd hij na de Onder 11 opgenomen in de opleiding van FC Groningen. Daar ontwikkelt de Groninger zich goed.

Strijder van het Jaar

De trainers van FC Groningen zijn zelfs zo over de vorderingen van de oud-speler van SV Bedum te spreken, dat hij eerder dit jaar werd genomineerd voor de titel Best Western Strijder van het Jaar. Die eretitel, eerder gewonnen door Thomas Poll uit Wehe-den Hoorn, ging uiteindelijk naar Bjorn Meijer.

De progressie van de centrale verdediger, die Virgil van Dijk als voorbeeld had, is nu ook opgevallen in Zeist. Als enige speler van FC Groningen is hij door Pieter Schrassert Bert geselecteerd voor de tweedaagse trainingsstage van Oranje onder-16. De selectie komt maandag en dinsdag bijeen op de KNVB Campus.

Via De Ommelander