Ruim twee ton subsidie voor verbetering fiets- en wandelroutes

Fietsen is ook in de provincie Groningen populair, zoals hier bij het Schildmeer. (foto Routebureau Groningen)

Fietsen is ook in de provincie Groningen populair, zoals hier bij het Schildmeer. (foto Routebureau Groningen)

REGIO – Het Routebureau Groningen krijgt van de provincie een subsidie van ruim 200.000 euro. De subsidie geldt voor twee jaar en is bedoeld voor de uitvoering van het werkplan 2022-2025. Het Routebureau Groningen beheert, verbetert en ontwikkelt bestondende routes en routenetwerken voor fietsers en wandelaars in de provincie Groningen.

Tijdens de coronapandemie is de belangstelling voor wandelen, fietsen en varen enorm toegenomen. Ook in Groningen. Bezoekers zijn vaak aangenaam verrast door de Groningse natuur, historie, gevarieerde kunst en cultuur, wandel- en vaarroutes. Ze vinden in Groningen ruimte en karakter.

De subsidie voor het Routebureau is bedoeld voor structurele taken, zoals het beheer en onderhoud van de routes, het ontwikkelen van nieuwe routes en de presentatie van de routes aan de gebruiker. Voorbeelden van bestondende routes zijn het wandelknooppuntennetwerk en toeristische themaroutes, zoals de Ploegroutes en de themaroutes in het Westerkwartier.

Gedeputeerde Mirjam Wulfse: ,,Het Routebureau is het coördinatiepunt voor routegebonden recreatie in Groningen en geeft bekendheid aan onze wandel-, fiets- en vaarroutes. In Groningen vind je veel mogelijkheden om te ontspannen, iets te ontdekken of om er even tussenuit te zijn. Met deze subsidie investeren we in de vrijetijdseconomie. Zo werd Groningen nog aantrekkelijker voor recreatie en toerisme. Dat is niet alleen nu belangrijk, maar ook voor de toekomst.”

Het Routebureau Groningen is in 2014 opgericht als platform om de kwaliteit van recreatieve routes in de provincie op peil te houden. Meer informatie is te vinden op www.routesingroningen.nl.

Via De Regiokrant