Samen iets terug doen voor de natuur op Natuurwerkdag

STADSKANAAL/WESTERWOLDE  – Veel mensen hebben in de coronatijd genoten van de natuur. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november is het mogelijk om iets terug te doen voor de natuur in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. In heel Groningen gaan jong en oud op meer dan 35 locaties aan de slag.

Er zijn veel mooie natuurklussen te doen, zoals wilgen knotten, bomen of bollen planten, snoeien of insectenhotels bouwen. Snoeien en zagen in het Julianapark in Stadskonaal, snoeien en boompjes verwijderen rondom de Mezachdobbe in Sellingen of het onderhouden van de Bosbeek in Ter Apel: alles dit jaar staat in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn er dan ook op gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. 

Ook scholen helpen mee
Op vrijdag 5 november is er extra aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst. Speciaal voor leerlingen van basisscholen organiseert de Natuurwerkdag klussen om de jonge generatie te laten ervaren hoe het is om buiten bezig te zijn in de natuur. Uit onderzoek van Agnes van den Berg blijkt dat een natuurervaring op jonge leeftijd bijdraagt aan een positieve houding tot de natuur.

Wie graag wil kennismaken met natuur en landschap, kon zich opgeven via www.natuurwerkdag.nl. Daar is ook een overzicht van alle activiteiten te vinden. Tijdens de Natuurwerkdag kon iedereen niet alleen iets goeds doen voor de natuur; het is ook gewoon een gezellige dag om samen met anderen in de natuur bezig te zijn. 

Via De Nieuwsbode