Samenkomen op een bankje in hartje Rolde

ROLDE – De gemeente Aa en Hunze had de afgelopen weken tien bankjes geplaatst, verdeeld over de gemeente. 

Inwoners konden zelf een plek aanwijzen waar volgens hen een bankje zou moeten komen te stonden. Er kwamen in totaal 37 inzendingen binnen bij de gemeente. Afgelopen week sprak wethouder Bas Luinge twee van de initiatiefnemers – Ben Ernens en Jan Bos – bij het nieuwe bankje in Rolde, dat tussen de supermarkt en het Toyism-beeld (TT-monument) op de Brink staat.

Altijd reuring
,,Ja, ik snap de keuze van deze plek wel’’, zegt wethouder Luinge. ,,Hier is altijd reuring, er is wekelijks markt, er staat regelmatig een visboer en je kunt genieten van het uitzicht op de brink en de molen.’’ Ben Ernens en Jan Bos zijn eensgezind: ,,Het mooie van zo’n picknickbank is dat je elkaar aankijkt, het gaat om samenkomen en elkaar ontmoeten. We hopen dat er mensen zijn die hier samen spontaan een kaartspelletje gaan doen en dat Rolde nog meer van dit soort picknickbanken gaat krijgen in de toekomst.’’

Project Recreatieschap
Het Recreatieschap had via de provincie een bijdrage gekregen voor het plaatsen van bankjes in Drenthe. Meer over dit project is te lezen op de website van het Recreatieschap: www.recreatieschapdrenthe.nl/projecten/bankjes-in-drenthe.

Via De Schakel