Sappemeerster aangehouden na gewapende overval op tankstation

SAPPEMEER – De politie had afgelopen week een 29-jarige inwoner van Sappemeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een tankstation in Bellingwolde in 2019.

De overval vond plaats op maandag 6 mei 2019. Twee mannen liepen rond kwart voor acht ‘s ochtends de shop van het tankstation binnen, van wie één dreigde met een vuurwapen. Ze gingen er vandoor met de kassa, met daarin een klein bedrag aan contant geld. De overvallers vluchtten vervolgens richting Oude Pekela en Bourtange, en vanaf daar mogelijk richting Groningen.

Naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem besteedde het televisieprogramma Opsporing Verzocht vorige maand aandacht aan de zaak. Er werden beelden van de overval getoond, waarop de verdachten goed te zien zijn. Onlangs werd bij het tankstation ook een reconstructie van de overval opgenomen. Afgelopen week slaagde de politie er in om één van de verdachten aan te houden: een 29-jarige man uit Sappemeer. Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en daarbij voor veertien dagen in bewaring gesteld. De andere verdachte is nog niet aangehouden. Naar hem werd nog gezocht.

Via De Regiokrant

Reizen Laos