Schapen geplaatst bij entreegebied Hendrik Kok

Het entreegebied van Hendrik Kok had nu een Drentse uitstraling.

Het entreegebied van Hendrik Kok had nu een Drentse uitstraling. (Eigen foto)

ROLDE – Het entreegebied van zorgcentrum Hendrik Kok is verrijkt met een stukje Drents landschap: een speciaal ingericht heideveldje met een aantal schapen, uitgevoerd met natuursteen romp (zwerfkei) en metalen kop.

Zes schapen werden geplaatst door groenbedrijf De Boer. De schapen zijn vervaardigd in Leersum door beeldend kunstenaar Hans van Swieten; stenen romp en ijzeren kop. In aanwezigheid van de Vrienden van Hendrik Kok, de stichting die het project had gefinancierd, Interzorg, de leveranciers en pers, zijn de schapen met een kraan op het heideveld geplaatst. 

Het oud Drentse heide tafereel borduurt voort op de wandschilderingen in Hendrik Kok, met eveneens Drentse afbeeldingen. In dezelfde stijl dus.

De plaats bij de entree is bewust gekozen omdat het entreegebied in de praktijk een natuurlijke ontmoetingsplaats blijkt voor de bewoners. Eveneens met financiƫle steun is daar de afgelopen jaren ook al een ontmoetingsruimte in de vorm van een soort kapschuur gerealiseerd.

Via De Schakel