Schilderijen Liesbeth Kok te zien in De Holm

DEN ANDEL – In De Holm in Den Andel is van 22 augustus tot en met 2 oktober een expositie te zien met ruim twintig schilderijen van Den Andel en omgeving. Het gaat om werk van de in Oost-Groningen opgegroeide Liesbeth Kok.

Naast landbouwwerktuigen en koeien zijn iconische gebouwen uit Den Andel waaronder molen De Jonge Hendrik, een boerderij aan de Oude Dijk, een boerenschuur en uiteraard het schilderachtige kerkje van Den Andel onderwerp van het werk van Liesbeth Kok.

Waddenhuisje

Liesbeth Kok had een achtergrond als professioneel musicus en juriste. Ze was werkzaam als orkestmusicus en manager in de culturele sector in Portugal en Nieuw-Zeeland. Momenteel is ze zakelijk directeur van Slagwerk Den Haag. Als autodidact kunstschilder is Kok reeds vele jaren actief. De serie met werk die onderdeel is van deze expositie ontstond dit en vorig jaar tijdens een langdurig verblijf in het Waddenhuisje in Den Andel.

Open lijnenspel

Kok, momenteel woonachtig in Amsterdam, is een groot bewonderaarster van het landschap van het Hogeland met zijn open lijnenspel, sprekende luchten, en de majestueuze boerderijen, boerenschuren en landbouwwerktuigen die het landschap sieren.

De Holm is elke vrijdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Via De Ommelander